oxoweb322332

Fietsenplan/WKR

Vanaf het najaar van 2015 heeft u twee mogelijkheden waarmee u een fiets kunt aanschaffen met belastingvoordeel! Sinds het afschaffen van het bedrijfsfietsplan (1 januari 2015) kunt u een fiets met belastingvoordeel aanschaffen onder de werkkostenregeling (WKR). Binnen deze regeling kan uw werkgever er voor kiezen u de mogelijkheid te geven een fiets te kopen en te betalen uit uw bruto salaris. Voor de werkgever zijn hier regels aan verbonden en geldt er een beperking voor de hoogte van het bedrag. Maar, hiernaast kan uw werkgever gebruik maken van het nieuwe fietsplan, waarbij deze u een belastingvrije reiskostenvergoeding of renteloze lening verstrekt. Over beide hieronder meer informatie.

Een fiets kopen via de WKR (fietsplan in 2015)

De methode waarop u een fiets aanschaft via de WKR is als volgt:

Stap 1: Informeer bij uw werkgever

Vraag uw werkgever óf en voor welk bedrag u een fiets mag aanschaffen binnen de WKR. Uw werkgever kan de administratie zelf beheren of werken met een bemiddelaar zoals NFP FiscFree of BFN.

Stap 2: Zoek uw nieuwe fiets uit

Bekijk ons assortiment en zoek uw nieuwe fiets uit. Wanneer u een fiets ziet die meer kost dan dat de WKR van uw werkgever toestaat dient u het meerbedrag netto bij te betalen.

Stap 3: Betaling

De betaling hangt af van uw werkgever. Vraag dus aan uw werkgever wat voor de u de juiste optie is:

 • U betaalt zelf en declareert (u kiest de door u gewenste betaalmethode)
 • Uw werkgever betaalt (u kiest Overboeking en geeft de factuur aan uw werkgever). Wij nemen uw bestelling in behandeling zodra de betaling binnen is.
 • Betaling loopt via een bemiddelaar (u kiest WKR bemiddelaar en zij regelen de betaling via uw werkgever)

Zijn er kosten aan verbonden?

Zowel NFP/FiscFree® als BFN rekenen een vergoeding (administratiekosten e.d.) van 15% over de eerste €749,00 van de fiets (dus maximaal €112,35) en over eventuele accessoires. Daarnaast kan een eventuele restprijs ontstaan als de prijs van de fiets de uitkering en/of de vergoeding van uw werkgever overschrijdt. Zodra deze vergoeding én de eventuele restprijs door u aan Fietsenwinkel.nl zijn overgemaakt, wordt de fiets uitgeleverd.

Een fiets kopen via de werkkostenregeling (WKR)

Werkgevers hebben naast de WKR-regeling nog steeds een andere mogelijkheid om werknemers te helpen bij de aanschaf van een nieuwe fiets:

 • Werkgevers mogen fietsende werknemers belastingvrij maximaal 19 cent per kilometer vergoeden voor woon-werkverkeer. Net als voor de auto.
 • Werkgevers mogen een renteloze lening verstrekken voor de aanschaf van een fiets. Die kan worden afgelost met de kilometervergoeding.

Deze vergoeding en lening mag worden gegeven buiten de WKR (Werkkostenregeling). Deze heet het nieuwe fietsplan. De methode waarop u een fiets aanschaft via de het nieuwe fietsplan is als volgt:

Stap 1: Informeer bij uw werkgever

Vraag uw werkgever óf en voor welk bedrag u een fiets mag aanschaffen op terugbetaling vanuit uw reiskostenvergoeding van 19 cent én een renteloze lening.

Stap 2: Zoek uw nieuwe fiets uit

Bekijk ons assortiment en zoek uw nieuwe fiets uit. Wanneer u een fiets ziet die binnen het afgesproken bedrag met uw werkgever valt kunt u hem aanschaffen.

Stap 3: De betaling

De betaling hangt af van uw afspraken met uw werkgever. Spreek dus met uw werkgever af hoe de betaling te verrichten:

 • U betaalt zelf en declareert (u kiest de door u gewenste betaalmethode)
 • Uw werkgever betaalt (u kiest Overboeking en geeft de factuur aan uw werkgever). Wij nemen uw bestelling in behandeling zodra de betaling binnen is.

Voorbeeld

Op fietsplaza.nl komt u een gloednieuwe Sparta elektrische fiets tegen waarvoor u van uw werkgever een bedrag van €2.199,00 leent. U werkt vijf dagen per week en de enkele reisafstand van uw woning naar de vaste plek voor uw werk is 15 kilometer. De vaste onbelaste reiskostenvergoeding is dan voor het hele jaar maximaal 214 dagen x 30 kilometer x € 0,19 = € 1219,80. Per maand is dat € 101,65. Daarmee kunt u binnen twee jaar de fiets terugverdienen. Bij deeltijd moet u er rekening mee houden dat de vergoeding naar rato wordt aangepast. 

Zijn er extra eisen aan verbonden?

De Belastingdienst stelt geen nadere eisen meer waaraan medewerkers moeten voldoen om een ‘fiets van de zaak’ aan te schaffen. Als werkgever bepaal je zelf de ‘spelregels zoals hoe vaak medewerkers een nieuwe fiets kunnen krijgen, welk deel van het aankoopbedrag je vergoedt, het type fiets (mag ook een elektrische fiets zijn) en de aard van het gebruik (alleen voor woon werk- en zakelijke ritten of ook privégebruik).

Wat als ik binnen de looptijd van de lening verander van werkgever?

Verander je van werkgever voordat de lening is afgelost, dan betaal je het openstaande bedrag in een keer af aan je werkgever. Tenzij daar andere afspraken over zijn gemaakt.

Waarom? DE VOORDELEN OP EEN RIJ
 • Uitsluitend A-merken tegen lage prijzen
 • Eigen winkel en werkplaats met gediplomeerd personeel
 • Ruime voorraad Betrouwbare bezorging
 • Snelle service Volledige service en garantie
 • Officieel dealer
Service ALLES GOED GEREGELD

Uw fiets krijgt bij Fietsplaza alle denkbare service.

Bel tijdens openingstijden: 072 - 505 58 48
E-mail ons rechtstreeks: info@fietsplaza.nl
Stel een vraag of lees de antwoorden naar de F.A.Q. lijst
Zoekt u een fiets te koop?

Lees dan snel verder op onze site, waar u ook online kunt bestellen of kom langs voor een proefrit en advies in onze winkel. Tevens zijn wij aangesloten bij de stichting Webshop Keurmerk. De bij het Nederlandse Webshop Keurmerk aangesloten winkels staan onder onafhankelijk toezicht van de Stichting, die beoogt consumenten te beschermen tegen ondeugdelijke webwinkels en/of thuiswinkels.

Webshop keurmerkZEKERHEID VOOR U ALS KLANT

De Stichting Webshop Keurmerk is sinds 2001 dé brancheorganisatie en hét Thuiswinkel Keurmerk van thuiswinkels die hun producten en diensten voornamelijk via internet aanbieden.