oxoweb322332

De ENRA fietsverzekering

De ENRA fietsverzekering

pijltje_rood_rechts.gif  Wilt u direct een verzekering aanvragen? klik dan hier  !

Onbezorgd genieten van uw fiets

U heeft net met veel plezier en weloverwogen een nieuwe fiets of E-bike gekocht. Dat betekent heerlijk en onbezorgd kilometers maken. En dat wilt u natuurlijk wel zo houden. Wist u dat jaarlijks tussen de 500.000 – 750.000 fietsen gestolen worden? (Consumentenbond, 2013). Helaas is fietsdiefstal niet geheel tegen te gaan. Maar u kunt zich er wel goed op voorbereiden. Met een fietsverzekering van ENRA verzekert u zich 3 of 5 jaar lang van onbezorgd fietsplezier. U kunt zowel fietsen als E-bikes bij ENRA verzekeren. Voor E-bikes heeft ENRA een speciale voordelige verzekering.

Kies de verzekering die bij u past

ENRA heeft twee verzekeringspakketten: een diefstalverzekering die dekking biedt bij diefstal en een uitgebreide cascoverzekering. De cascoverzekering dekt naast diefstal ook de schade aan uw fiets. Ook verhaalsrechtsbijstand, ongevallen opzittendenverzekering én pechhulpservice zijn standaard inbegrepen bij de cascoverzekering.

Bij een cascoverzekering voor E-bikes kunt u ervoor kiezen om een extra garantiedekking af te sluiten. Op een E-bike zit altijd een tijdelijke garantie. U kunt die garantie nu verlengen gedurende de hele looptijd van de verzekering. Deze extra garantiedekking geldt voor de gehele E-bike inclusief de elektrische onderdelen en het batterijpakket (m.u.v. onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn).

In de onderstaande tabel zijn de overeenkomsten en verschillen van de diefstal- en cascoverzekering weergegeven.

Cascoverzekering

Indien u kiest voor een cascoverzekering zijn de volgende onderdelen standaard inbegrepen:

 • Verhaalsrechtsbijstand 
  Raakt u betrokken bij een ongeval en loopt u daarbij door schuld van een ander (letsel-) schade op? Dan kunt u de schade bij ons melden en ENRA gaat de schade voor u verhalen op de aansprakelijke partij.
 • Ongevallen opzittendenverzekering 
  De ongevallen opzittendenverzekering keert een bedrag uit als u na een ongeval blijvend letsel heeft of overlijdt. Daarnaast biedt de ongevallen opzittendenverzekering ook dekking voor maximaal één andere opzittende van de fiets
 • Pechhulpservice in Europa 24/7 
  Komt u binnen Europa onverhoopt met uw fiets door pech langs de weg stil te staan? Dan kunt u contact opnemen met onze alarmcentrale. Zij zullen u samen met uw fiets zo snel mogelijk ophalen en terugbrengen naar het beginpunt van uw rit.

Tweedehands fietsen

Natuurlijk kunt u bij ENRA ook uw tweedehands/gebruikte fiets verzekeren. De taxatiewaarde of aankoopprijs van de fiets is dan de waarde van het verzekerde bedrag. Bij tweedehands fietsen is geen prijsstijging van toepassing. Voor de rest gelden dezelfde plezierige voorwaarden.

Fiets gestolen?

Heeft u uw fiets netjes afgesloten en is uw fiets toch gestolen? Ga dan naar de politie om aangifte te doen. Nadat u aangifte heeft gedaan kunt u met het proces-verbaal naar uw rijwielspecialist gaan. Uw rijwielspecialist helpt u verder, zodat u snel weer op pad kunt met een nieuwe gelijkwaardige fiets. 
Let op: Er moeten altijd 2 sleutels worden overhandigd.

Schade aan uw fiets?

Is uw fiets beschadigd en heeft u een cascoverzekering afgesloten? Ga dan met uw fiets naar uw rijwielspecialist. Uw rijwielspecialist zal de schade vakkundig proberen te herstellen. Indien het niet mogelijk is om de schade te herstellen ontvangt u een nieuwe gelijkwaardige fiets.

Sloten

U kunt alleen een fietsverzekering afsluiten bij ENRA indien uw fiets voorzien is van een twee sterren ART-goedgekeurd slot. Uw tweewielerspecialist weet welke sloten dit zijn (zie ook www.stichtingart.nl).

Tips

 • Verklein de kans op diefstal en zet uw fiets altijd goed op slot. Het liefst met een tweede slot aan een vast object zoals een hek of paal.
 • Zet uw fiets altijd op slot. Dus ook thuis, in de schuur of garage etc.
 • Laat nooit uw fietssleutels achter in kleding of tassen en in voor anderen makkelijk toegankelijke ruimtes zoals: kleedkamers, garage enzovoort.

pijltje_rood_rechts.gif Lees hier de algemene voorwaarden

pijltje_rood_rechts.gif  Verzekering aanvragen 

Waarom? DE VOORDELEN OP EEN RIJ
 • Uitsluitend A-merken tegen lage prijzen
 • Eigen winkel en werkplaats met gediplomeerd personeel
 • Ruime voorraad Betrouwbare bezorging
 • Snelle service Volledige service en garantie
 • Officieel dealer
Service ALLES GOED GEREGELD

Uw fiets krijgt bij Fietsplaza alle denkbare service.

Bel tijdens openingstijden: 072 - 505 58 48
E-mail ons rechtstreeks: info@fietsplaza.nl
Stel een vraag of lees de antwoorden naar de F.A.Q. lijst
Zoekt u een fiets te koop?

Lees dan snel verder op onze site, waar u ook online kunt bestellen of kom langs voor een proefrit en advies in onze winkel. Tevens zijn wij aangesloten bij de stichting Webshop Keurmerk. De bij het Nederlandse Webshop Keurmerk aangesloten winkels staan onder onafhankelijk toezicht van de Stichting, die beoogt consumenten te beschermen tegen ondeugdelijke webwinkels en/of thuiswinkels.

Webshop keurmerkZEKERHEID VOOR U ALS KLANT

De Stichting Webshop Keurmerk is sinds 2001 dé brancheorganisatie en hét Thuiswinkel Keurmerk van thuiswinkels die hun producten en diensten voornamelijk via internet aanbieden.